Liga Putrajaya Running Buddies Mei 2019

Liga Putrajaya Running Buddies Strava Club untuk tempoh 29 April 2019 sehingga 2 Jun 2019.

Liga Putrajaya Running Buddies Strava Club ini berdasarkan rekod larian pada aplikasi mobile Strava Club : https://www.strava.com/clubs/putrajayabuddies .Susunan bagi setiap 26 Buddies Team adalah seperti berikut :
  • 3 team terbaik pada Liga Super dari tempoh sebelumnya akan dikekalkan dalam Liga Super; 
  • 3 team terbaik pada Liga Buddies dari tempoh sebelumnya akan dinaikkan ke Liga Super; 
  • Team yang mana kesemua ahli team berjaya menduduki 100 tempat teratas pada Leaderboard mingguan sepanjang tempoh sebelumnya akan mengisi Liga All Stars; 
  • Baki dari 26 Team akan disusunkan secara individu berdasarkan ranking jarak larian tertinggi bagi tempoh sebelumnya ke Liga Buddies. 

Data akan dikemaskini setiap hari Rabu berdasarkan Strava Club leaderboard mingguan yang akan menyenaraikan 100 pelari yang telah mengumpulkan jarak larian tertinggi bagi minggu berkenaan.

Strava leaderboard hanya memaparkan 100 pelari yang mengumpulkan jarak larian tertinggi, ini bermaksud pelari yang tercicir dari leaderboard akan dikira sebagai 0 untuk jarak larian minggu tersebut.

Selamat berkenalan dengan rakan Team Buddies anda !

Keputusan Muktamad

  1. Tahniah kepada semua Team yang telah mengumpul 11,695km walaupun kebanyakannya berpuasa pada bulan Ramadhan.
  2. Team L, yang diketuai Hishamuddin Rais beserta Nasa MK, Abdul Halim dan Anwar Aiman, menjuarai Liga untuk bulan Mei 2019, dan akan menyertai Liga Super bagi bulan hadapan.
  3. Team A, Team D dan Team E mengekalkan kedudukan mereka dalam Liga Super bagi bulan hadapan.
  4. Team Z dan Team G berjaya naik ke Liga Super bagi bulan hadapan.
  5. Team H akan kekal sebagai team tunggal untuk Liga All Stars bagi bulan hadapan.
  6. Baki 19 team untuk Liga Buddies bagi bulan hadapan akan dipadankan dari 95 individu yang merekodkan jarak larian tertinggi dalam tempoh bulan ini.
Comments